Programa ilişkin amaçlarımızı gerçekleştirebilmek için her bir ders saatini, etkinliği, materyali ve teknolojik araç - gereçleri ile bir ekip çalışmasının ürünü olarak görüyoruz.
YÖNDER Okullarında her bir ders saati; her bir dersin öğretmeni, zümre başkanı ve program geliştirme uzmanı tarafından ortak çalışılarak oluşturulur. Hazırlanan eğitim planları ve etkinlikler “Eğitim Teknolojisi Uzmanına” verilerek eğitim materyallerinin hazırlanması sağlanır.
Eğitim Teknolojisi Uzmanı, dersin kalitesini ve keyfini artıracak, öğrenme malzemelerini zenginleştirecek her türlü yazılı ve görsel materyali hazırlayarak öğretmenlere teslim eder.
Geliştirilmesi veya değiştirilmesi gereken özelliklerin değişim uzmanı (psikolojik danışman) ile birlikte yapılan çalışmalarla okul - aile - öğrenci üçgeninde gerçekleşmesi sağlanmaktadır. Gerekli görülen durumlarda sınıf yönderi, branş yönderleri ve değişim uzmanı (psikolojik danışman) öğrenme ortamında birlikte çalışmaktadır.
Ayrıca haftalık yapılan düzenli toplantılarda sınıf yönderi ve değişim uzmanı (psikolojik danışman) sınıfın genel durumu ile ilgili görüşmektedir.
Dersler planlanırken disiplinler arası işbirliği ve paylaşım esas alınmaktadır. Planlama sürecinde düzenli olarak alınan akademik danışmanlık ders etkinliklerine yansıtılır. Eğitim teknolojisi uzmanı sınıf yönderleri ile birlikte derslerin kalitesini ve keyfini artıracak, öğrenme malzemelerini zenginleştirecek her türlü yazılı, görsel ve dijital materyali hazırlar.
Öncelikle amacımız yabancı bir dili sevdirmek ve dilin farklı kültürlere saygı ile yaklaşma özelliğini erken yaştan itibaren kazandırmaktır. 8. Sınıfın sonunda öğrencilerimizin B2 seviyesine ulaşması hedeflenmektedir. CEF dil hedefleri paralelinde etkinlik bazlı eğitim anlayışı ile derslerde öğrenci merkezli bir eğitim anlayışı benimsenmektedir. Aktiviteler ilgi çekici ve günlük hayatla bağlantılıdır. Digital kullanım açısından kuvvetli ve yetkin metodolojisi olan eğitim-öğretim kitapları kullanılmaktadır.
Öğrencilerimizin İngilizce seviyeleri objektif bir ölçme değerlendirme sistemi (başarılarının uluslararası standartlarda belgelendiği Cambridge Üniversitesi tarafından düzenlenen ESOL ile (Cambridge Secondary sınavları ve Toefl Primary/Junior sınavları) ile ölçülmektedir.
Globalleşen dünyamızda İngilizcenin yanı sıra ikinci bir yabancı dil bilmenin de önemi göz önünde bulundurularak Almanca eğitimi gerçekleştirilmektedir.
Almanca eğitimi okulumuzda anaokulundan itibaren haftada 4 saat olacak şekilde verilmektedir. Almanca, Avrupa Birliği’nin resmi dili ve AB’nin kullandığı üç çalışma dilinden biridir. Almanya, üniversite öğrenimi için çok tercih edilen bir ülkedir ve Almanca dil bilgisi yükseköğrenim olanaklarının tüm yelpazesinden yararlanmayı mümkün kılmaktadır.
Öğrenciler, dört temel gelişim alanına göre izlenerek, bu gelişim alanlarına yönelik bireysel gelişim programları oluşturulmaktadır.
Akademik alanda; matematik, fen bilimleri, türkçe ve yabancı dil becerileri, psiko-sosyal alanda; mizaç, yetenek, ilgi, zekâ, öğrenme stilleri, sanatsal alanda; ilgi, yetenek, beceriler, sportif alanda ise; yetenek, yatkınlık, ilgi, becerilerine göre öğrenciler izlenmekte ve yönlendirilmektedir.
Bu alanlarda yapılacak çalışmalar ölçme ile başlamaktadır. Hazır bulunuşluk sınavları, yetenek testleri, ilgili ölçekler, envanterler, bataryalar ve raporlamalar ile en önemli basamak olan ölçme basamağı gerçekleştirilir.
Veriler yorumlanarak ve bireysel raporlamalar hazırlanır. Her bir alanla ilgili bireysel gelişim ve öğrenme planları oluşturulur. Derslerde, etkinliklerde, okul sonrası çalışmalarda gelişim ve öğrenme planlarının uygulanması ve gerekli durumlarda öğrencinin okul sonrası zamanının planlanması yapılır.
Öğrenci, öğretmenler ve veli bilgilendirilerek belirlenen zaman planlamasına uygun tekrar ölçmeler gerçekleştirilir.